Saturday, 21 May 2011

Bab 2 : My heartbeat...dup...dap...dup...dap

ASSALAMUALAIKUM (n_n)v


Ape mimpi aku hari ni nk update blog pn aku xtaw... k, lah... tajuk entry aku kali ini pasal keluarga terchenta aku... 

Hari ni nk gtaw sket ap yg dimaksudkan ngn my heartbeat tu... sape dpt jwb dgn betul, die xkn dpt pape dari aku... jawapan die ofkoz la my family...he3 aku masih lg ada kedua2 org tuaku... takziah kpd sape2 yg xda kedua2 nyer atau slh sorg daripadanya... kita yg hidup ni perlu meneruskan hidup...!!! ehem2... terasa cm over sgt... aku ada 3 org adik bradik... aku yg sulung... yg len sume jantan... dlm bahasa saintifiknyer lelaki...


Memperkenalkan...



Noriza bt. Md Daud... a.k.a mak aku... orang yg 
brtanggungjawab melahirkan aku yg comelz ni... 
mak yg memahami n alwayz take care of me... buat2 
kiut plak mak ni...


seterusnya...



Ismail b. Hashim... a.k.a ayah aku... sangat sporting dan 
sentiasa berada di sisi aku bila aku perlukan dia...
anggap je aku xda kt situ ek...



next....



Uzair b. Ismail... a.k.a adik aku yg ke-2... 
makan xpernah kenyang... kekadang dia ni 
lg matang dari aku...



ad lg...




Alfian b. Ismail... a.k.a adik aku yg last...
ada org kata muka dia mcm faizal hussein...
plezzz la... seciput pn xda...



yg dinantikan...




 pandai-pandai la cari aku yg mana satu ye... (biar la aku nk prasan pn...)



ok2... nk tengok sangat kn...




Nur Fadhilah bt. Ismail... a.k.u... sedang mengharungi hidup 
yg penuh pancaroba... ayat xboleh blah... 





keluarga aku ibarat degupan jantung aku sendiri... kalau mereka sesak nafas... begitu juga aku... kalau mereka bernafas dengan tenang... begitu juga aku... kalau mereka berhenti bernafas... siapalah aku... 
aku sayang keluarga aku...!!! (siapa yg xsayang kn...)



ye mak...!!! k, lah... mak aku panggil tu... see ya...(n_n)v


thanxxxx... xoxoxoxo


Friday, 1 April 2011

Bab 1 : Story about a girl

ASSALAMUALAIKUM...(n_n)v

Sume pekaba...??? ttbe dgr bunyi sayup2... BAEKKK!!! Baguih lar law gitu... bkn nk kate ap lar... tp mmg xley kate lar sbb dlm blog ni mne buleh nk berkate2 kn... so aku cuma nulih yo...heheh korg sume nk taw x...??? betul nk taw ni...??? aku buat blog ni sbb terpaksa taw x...huhuhu kalau bukan disebabkan member aku yg suh buat mmg tak wujud r URL kaudanakutaksama.blogspot.com...huhuhu
 Korang prasan tak aku asyik gelak je kt atas tu...??? memang aku suke sangat gelak...hehehe tgok tu gelak lagi... sabo jela...kadang-kadang tu bile bace mesej yg tak brape nk lawak pn aku trgelak... sampai ada suatu hari tu member aku nk call hospital apa nama nyer tu...??? ala... apa tu... hurmm... tanjung apa ek...??? haa...??? btul la tu... time kaseh sebab sudi jawab...hehehe

Baeklah memandangkan ni first entry aku... aku juz nk perkenalkan diri aq serba sebanyak ok... tak kire lar ok ke tak... korang nk bce, bce lar... kalau tak mau ada aku kesah... tuu dia ayat...hahaha aku masih lagi dalam proses practice menyebut ayat tu daripada member aku...hehehe cara nk pronounce die macam len sket... kne menggunakan otot-otot tekak dan leher sekaligus...hmm aku rase kite korg xmaw dengar sume tu... kite balik kepada topic asl k...

Nama penuh aku Nur Fadhilah Binti Ismail Bin hashim Bin Busin stakat tu je yg aku taw... maksud nama aku kalaw korang nk taw “Yang utama” xtaw lar utama tang mana...huhuhu dah tu nama yang mum and dedi aku bagi... aku juz terima dengan rela hati je...
Tempat lahir aku bese-bese je... kat suatu tempat yg bernama Klinik Pakar Wanita Rekha kt Seghomban a.k.a Seremban... mak aku kate senang je nk lahirkan aku... nk taw apa rahsia beliau...??? tnyalah beliau sendiri...hehehe cuba teka aku anak yg ke berapa...??? yes...!!! tepat tekaan anda... bukan anak yg last tetapi yg su...??? looooong... adik-adik aku sume laki-laki termasuk aku... kami sume menjadi tiga orang... sorry to say aku bukan anak manje walaupun aku sorang je anak perempuan... padahal aku yg paling teruk kne marah time kecik-kecik dlu...

Mum and dedi aku still ada... ktorg happy always... tipu lar slalu happy kan... nangis, gelak, murung, gembira, bosan, kecewa, cemburu... sume-sume lar mesti ad kan...  kerat jari lar kalaw xda tu... kite kn manusia bese... idup mesti bosan kalaw takda sume perencah-perencah yg telah disenaraikan kat atas tadi...huhuhu mcm sesi kaunseling bersama dato’ dr. Fadzilah kamsah plak kan... (mentang-mentang nama lbey kurg sama gaya pn nk tiru ke wey...!!!) aku dengar lar pe yg korg ckp...heheh

Aku tnggal kt senawang je... yg taw tu diam-diam je k... bg yg xtaw tu Senawang ni pekan kecik je... dekat sket ngn town Seremban... wlaupun nmpak kecik je dlm peta Malaysia... kt senawang ni mcm-mcm ad taw... xcaye jemput dtg... ckp je nk ap... sume ad... klaw nk beruang kutub ke ikan paus ke... memang xda la kn...huhuhu
Ish... 

Aku dengar macam ad orang panggil aku lar... got to go... nnt kite sembang len k...(n_n)v

Thanxxxx....xoxoxox